Pages

Subscribe:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΜΕΦ

.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ!

Την αντίθεσή τους στην υπογραφή συμβολαίων αποδοτικότητας από τους εργαζόμενους στις εφορίες δηλώνουν οι εφοριακοί. Με επιστολή της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ) προς τον υπουργό Οικονομικών  η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Χ. Νικολακόπουλο και την γενική γραμματέα κ. Ρ. Μπασματζίδου ζητείται να σταματήσει η σχετική διαδικασία ενώ καταγγέλλεται και παράτυπη απαίτηση υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΟΙΚ προς εργαζόμενους να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις.

Ειδικότερα η επίστολή έχει ως εξής:

"Η ΠΟΕ - ΔΟΥ σας έχει καταθέσει επανειλημμένα τις απόψεις της για το θέμα των συμβολαίων αποδοτικότητας. Η αντίθεσή μας στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει τεκμηριωθεί με επάρκεια πάρα πολλές φορές.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε την εμμονή στην υπογραφή συμβολαίων ακόμα και στην προεκλογική περίοδο σε αντίθεση με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο των εκλογών.

Για τους λόγους αυτούς η ΠΟΕ - ΔΟΥ απαιτεί:

1. Να σταματήσει κάθε σχετική  διαδικασία που αφορά την υπογραφή συμβολαίων αποδοτικότητας.

2. Να σταματήσει κάθε πίεση και απειλή κάθε είδους προς τους εφοριακούς που υπηρετούν στα τμήματα Ελέγχου - Δικαστικού για υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Δεν υπάρχει καμία σχετική νομική διάταξη που να προβλέπει υπογραφή συμβολαίων από ελεγκτές εκτός αυτών που έχουν επιλεγεί ως ελεγκτές βεβαίωσης - είσπραξης.

Όσα υπηρεσιακά στελέχη απειλούν τους ελεγκτές που αρνούνται να υπογράψουν τα σχετικά συμβόλαια, ότι θα φύγουν από τα Τμήματα Ελέγχου-Δικαστικού,  διαπράττουν σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και αν επιμείνουν σε αυτή τη διαδικασία θα αντιμετωπίσουν και τις ανάλογες κυρώσεις.

κ. Υπουργέ,

Πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των εφοριακών με λογικές διαλόγου και κεντρικού σχεδιασμού και όχι με αυταρχισμό και προχειρότητες".



Πηγή:www.capital.gr