Pages

Subscribe:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΜΕΦ

.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
…….ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ , ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

                  Κάθε  χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
                  Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα.
                  Κατά κοινή ομολογία ο 21ος αιώνας χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών. Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα.
                  Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.
                  Μέχρι σήμερα, η γυναίκα έχει αποδείξει τις δυνατότητες της να αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης. Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη που θίγεται από τις βίαιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικά δικαιώματα.
                  Σήμερα με πρόσχημα τις «οδηγίες» της Τρόικας και την υπογραφή του μνημονίου, η γυναίκα είναι από τα πρώτα θύματα της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους.
                  Οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και οι γυναίκες εφοριακοί βρέθηκαν στην μέση του κυκλώνα βλέποντας τις κατακτήσεις του κλάδου, να γκρεμίζονται και τη καθημερινότητα να γίνεται δυσβάσταχτη, (μειώσεις αποδοχών, επιθέσεις από παντού, κατασυκοφάντηση, εφεδρείες, αύξηση ωραρίου, φόρτος εργασίας, μείωση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης),  με συνέπεια να καταλαμβάνονται από άγχος και ανασφάλεια για το αβέβαιο μέλλον.
                  Δεν θα αφήσουμε να λεηλατήσουν την ζωή μας και τις επόμενες γενιές. Θα αντισταθούμε και θα παλέψουμε για την κατοχύρωση της πραγματικής ισότητας και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην γυναίκα, και στην γυναίκα εφοριακό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                               ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ