Pages

Subscribe:

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΜΕΦ

.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τεστ καταμέτρησης "προθύμων";

Το έγγραφο που δημιούργησε αναστάτωση στον εφοριακό κλάδο και φέρει τον Α.Π. ΔΕΣΒ1064729ΕΞ2012/24-04-2012 του Β' τμήματος της Δ/νσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γ.Δ/νσης Φορ.Ελέγχων και Εισπρ.Δημ.Εσόδων, αναφέρει τα εξής:

Θέμα: Συμβόλαια αποδοτικότητας

  Σε συνέχεια των συμβολαίων αποδοτικότητας που έχουν υπογραφεί με την Υπηρεσία μας, παρακαλούμε, όπως ολοκληρωθεί εως την 30η Απριλίου 2012, η υπογραφή των υπολοίπων συμβολαίων με τους προϊσταμένους υποδιευθύνσεων, τους προϊσταμένους τμημάτων και με τους ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους και όπως αποστείλετε τα υπογεγραμμένα συμβόλαια στη Διεύθυνσή μας.

Θεωρούμε εύλογα, πως κάποιοι συνάδελφοι, προϊστάμενοι ενδεχομένως υποδιευθυντές κλπ ερμήνευσαν το παρόν έγγραφο ως εντολή υπογραφής συμβολαίων με άπαντες τους υπηρετούντες υπαλλήλους και ειδικά στα τμήματα ελέγχου των Δ.Ο.Υ. Γι αυτό και μετά την κυκλοφορία του σε κάποιες Δ.Ο.Υ σημειώθηκαν εντάσεις και πιέσεις.

Το έγγραφο προσδιορίζει βέβαια την ιδιότητα των ελεγκτών (βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης) που αναφέρεται στους επιτυχόντες και μόνο του διαγωνισμού "Ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης" του Ν.3943/2011.

Σε καμμία περίπτωση δεν υποχρεούται υπάλληλος που δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό να υπογράψει οποιοδήποτε συμβόλαιο.

Σ αυτή τη φάση τουλάχιστον διότι αναμένουμε την εφαρμογή του σχεδίου του κ.Ρέππα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων απο το 2013 και μετά οπου εκεί προβλέπεται η υπογραφή ατομικών συμβολαίων αποδοτικότητας.

Τέλος, αφού ζούμε πονηρούς καιρούς η άλλη εύλογη απορία που δημιουργείται απο την κυκλοφορία του ανωτέρω εγγράφου και η σύγχυση που προκλήθηκε, είναι μήπως κάποιοι θέλουν να καταγράψουν τρόπον τινά τους πιθανούς "προθύμους" της διεξαγωγής του διαγωνισμού;